21 ene 2009

MUCHO SE ESTA ESCRIBIENDO SOBRE LA COMPRA DE LA SALA IBERIA POR PARTE DEL AYUNTAMIENTO

Dubtes raonables a Sant Feliu (del blog de Jaume Solé)
Durant els últims anys ens hem acostumat a sentir parlar de casos de malversació de fons, corrupció, prevaricació, etc., en mans de polítics que no tenen escrúpols a l'hora de gastar els diners dels ciutadans i ciutadanes. No us vull espantar ni acusar a ningú. A Sant Feliu no tenim un cas "Marbella del Baix Llobregat", no és tracta d'això; però sí, que estem davant d'un fet insòlit a la nostra ciutat de total falta de transparència.

Han passat més de dos anys des de què l'equip de govern de Ajuntament va decidir adquirir la Sala Ibèria. Tots els grups polítics estem d'acord en l'adquisició d'un equipament cultural i social importantíssim per a la ciutat. Ara bé, des d'un començament Iniciativa ha posat en dubte el procediment de compra que ha utilitzat l'Ajuntament per adquirir aquest equipament i hem reclamat transparència i els comptes clars.

En el passat ple del mes de desembre els grups d'ICV-EUiA i d'ERC, davant d'un informe econòmic negatiu de l'interventor de l'Ajuntament, vàrem sol·licitar a l'alcalde que retirés del ple el punt de l'ordre del dia referent a l'execució de l'opció de compra de la Sala Ibèria fins poder avaluar-ne les condicions econòmiques. Durant el ple, Vázquez es va veure desbordat pels aldarulls provocats per una disputa verbal, entre ell mateix i l'interventor, amb motiu de l'informe que aquest últim acabava de presentar, informe que, segons les declaracions de l'interventor, l'alcalde li va "aconsellar" canviar per no obstaculitzar el procés de compra. Finalment l'alcalde és va veure obligat a retirar el punt de l'ordre del dia però no sense manifestar que no estava disposat a endarrerir més el tràmit i que aquest s'aprovaria tant sí, com sí, en el ple del mes de gener. Preses i poca informació per una qüestió que, segons especifica el contracte, no venç fins al mes d'octubre del 2009; moltes preses no!, i poca informació.

No hay comentarios: